Het L(Ch)AMPIONTOERNOOI op zondagmiddag 11 november bleek een succes!
En dat niet alleen vanwege het prachtige zonnige weer, zelfs terrasweer. Dertig leden meldden zich aan, 28 speelden er uiteindelijk. Allen speelden drie partijen dubbel van ruim een half uur in zeer wisselende samenstellingen. Nadat de behaalde games getotaliseerd waren, kregen vier leden seizoensgebonden prijzen uitgereikt. Van de geboden mogelijkheid na afloop van de wedstrijden de magen te vullen werd, in de met lampionnen getooide kantine, goed gebruik gemaakt.
Vosvinos sponsorde dit evenement met wat lekkers onder de kurk.

Het eerstvolgende wintertoernooi van de EvenementenCommissie is op zaterdag 11 januari. Informatie daarover volgt in de eerste helft van december.

De foto's spreken voor zich.


De jaarlijkse Rabo ClubSupport actie heeft dit jaar €324,87 opgeleverd.

Hartelijk dank aan iedereen die op ons heeft gestemd en natuurlijk ook dank aan de Rabobank.


We hebben een mooie plaquette in ontvangst mogen nemen van de KNLTB ter ere van ons 50-jarig bestaan.
De plaquette zal een mooi plekje krijgen op ons tennispark.


Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van onze tennisclub heeft Wil Schouwstra een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft Wil, namens de koning, de koninklijke onderscheiding als Lid in de orde van Oranje-Nassau opgespeld. Wil is al jarenlang actief betrokken bij onze club en we zijn uiteraard ontzettend trots op deze onderscheiding voor "onze" Wil. Bekijk ook het artikel in de Bottercourant.


Op maandag 6 mei j.l. werd op het tennispark het jaarlijkse open TCE-50PlusToenooi voor de vijfde keer georganiseerd.
Aan dit toernooi van de dit jaar 50-jarige Tennis Club Elburg namen 56 mensen, dames en heren, deel uit een wijde regio. Allen speelden gedurende vier maal veertig minuten uitsluitend dubbelspelen op de 7 banen die daarmee de gehele dag zonder pauze bezet waren. Een gedegen voorbereiding en een strikt aangehouden tijdschema zorgde voor een vlekkeloos verloop.
Een vast item dat hoort bij een dergelijk senioren evenement is een uitgebreide lunch. Hoewel de voorspellingen niet zo best waren bleek het weer toch geen spelbreker.

Alle dik tevreden deelnemers zien al weer uit naar het toernooi van 2020.

Een paar mooie foto's vindt u hier.


De koningsdagactie van de jeugdcommissie met het pop-up tennisveld en het weggeven van oude tennisballen aan honden heeft een mooi artikel in de Stentor opgeleverd.

Klik hier om het artikel te lezen


Op zondagmiddag 7 april '19 speelden 28 leden in willekeurige samenstelling drie dubbels. Partijtjes van 30 minuten.
Tussendoor werd op terras genoten van een hapje en drankje maar voor van het prachtige weer. Zonnig bij een temperatuur van tegen de 20 graden. Het bepalen van prijswinnaars bleek een hele klus.


Uiteindelijk gingen 4 leden met een zakje paaseitjes blij naar huis.

Het eerstvolgende evenement van de AktiviteitenCommissie is het Dauwtraptoernooi op 30 mei '19. Voor de vroege vogels. Om 07:00 een gezamenlijk ontbijt en daarna lekker tennissen tot ca. 11:00 uur. De aankondiging volgt t.z.t. per mail en poster (tennispark)


Op zaterdag 9 februari is het inmiddels jaarlijkse snerttoernooi gehouden. Het was weer een gezellige middag met lekker tennissen en uiteraard als afsluiting heerlijke snert.
Een impressie van de dag is te zien bij de foto's.


18 seniorendeelnemers beleefden 19 augustus bij prachtig tennisweer (24 graden, een beetje zon en weinig wind) een heel fijne tennisdag.
Deelnemers speelden 4 partijen van 45 minuten in dubbels en mixen. In de pauzes van ca. een half uur werd genoten van heerlijke Happies, en bijv. Shangria door de dames Carmen Land en Karla Teunis gefabriceerd waren.
Alle deelnemers vinden dat dit toernooi de komende jaren ook georganiseerd moet worden.
De foto’s geven een indruk van ‘t TCE HappieSnappieZomerToernooi 2018


De jeugdhoek in de kantine is mooi opgeknapt, mede mogelijk gemaakt door de Lions club. Bekijk de foto's maar eens.


Wat was het leuk tijdens de ken-je-tennismiddag op 14 maart! Er deden 22 kinderen mee aan de gratis tennisles en het zonnetje scheen volop. Echt een vrolijke middag! Kijk maar eens naar de mooie actiefoto's.

Tijdens de tennisles werd eerst het voetenwerk geoefend: heel belangrijk bij tennis! Iedereen moest door elkaar rennen en bij het seintje van tennisleraar Wiebe de grond aantikken en springen. Hierna kwamen de rackets en tennisballen erbij. Rondlopen terwijl je een bal op je racket in balans houdt, ging bij iedereen heel goed. Maar hierna rondrennen en tegelijkertijd de bal in balans houden – dát was al wat moeilijker!

Na deze spelletjes, werden de kinderen in twee groepen verdeeld: aan beide kanten van het net één groep. Eerst ballen overgooien en daarna elke bal met het racket een eind wegslaan. De ballen vlogen hoog door de lucht! Sommige belandden op het terras, in de struikjes en één zelfs op de busbaan. Een mooie score! :) En hierna kon het échte tennis beginnen: in tweetallen een balletje naar elkaar overslaan. Na afloop van de les waren er veel kinderen die nog enthousiast verder tennisten!

Wij vonden het superleuk dat jullie er waren! Wil je vaker tennissen? Dan is maak-kennis-met-tennis misschien wat voor jou.
En kun je niet zo lang wachten? Kom dan naar ons openingstoernooi op 24 maart! We gaan niet alleen tennissen, maar ook sjoelen!
Opgeven voor deze dag kan vóór 19 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een racket mag je lenen!


Vanaf april komen wij van NDO bij jullie de tennislessen verzorgen.

Wij zijn in de directe omgeving van Elburg ook actief bij ATC Dronten in Dronten, W.T.C. in Wezep en bij L.T.C. 't Harde in 't Harde. Wij geven op meerdere verenigingen les in verschillende plaatsen in Nederland.

Meer informatie over NDO kun je vinden op www.ndoweb.nl.

Wil je gebruik maken van een kennismakingsles?

Het is voor een ieder mogelijk om vanaf 26 maart een kennismakingsles te volgen op kosten van NDO. Hierover kun je zelf een afspraak maken met ons, via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat gaat dan in groepjes van 2 personen in een tijdsbestek van 30 minuten.

Geef bij de aanvraag voor een kennismakingsles het volgende aan:

 • Naam
 • Adres
 • PC en Woonplaats
 • Telefoonnummer privé
 • Telefoonnummer mobiel
 • Email adres
 • Geboortedatum
 • Speelsterkte
 • Speel je competitie en zo ja welke competitie?
 • Bijzonderheden
 • Zijn er tijden en of dagen dat je geen kennismakingsles kunt volgen?

Gelijk opgeven voor tennisles?
Het is natuurlijk ook mogelijk om je gelijk op te geven voor tennisles. Alle informatie vind je hier.

Wanneer starten we exact?
Zodra wij jouw inschrijving ontvangen hebben laten wij jou weten wanneer de lessen of kennismakingslessen starten.

Welke trainer?
Wij streven naar 2 trainers bij T.C. Elburg, maar e.e.a. is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Op onze website kun je in elk geval een indruk van ons krijgen. We proberen in elk geval dat een ieder les kan volgen. Dus kun jij bijvoorbeeld overdag in de ochtenduren, laat het ons dan ook weten!

We hebben er in elk geval veel zin in!

Mede namens mijn collega's,

Hartelijke groet!

Niels den Ouden | NDO


Inloggen

Login aanvragen? Mail naar redactie@tcelburg.nl