Het is de leden van de TCE toegestaan om mensen van buiten de vereniging op het tennispark te introduceren De kosten van de introductie bedragen voor een senior € 2,50 en voor een junior € 1,50 per ochtend/middag/avond.
Degene die een introducé(s) meeneemt, is verantwoordelijk voor introducé en voor de afhandeling van de betaling. Hij/zij reserveert een baan en vult hierbij tevens de naam in van de introducé. De penningmeester zal het betreffende lid vervolgens een betaalverzoek sturen.
Eenzelfde persoon binnen of buiten de gemeente Elburg mag 5x geïntroduceerd worden. Introducé(s) dienen zich aan alle op het park geldende regels te houden.

Zondagmiddag 8 maart
Het aantal deelnemers was wat minder, maar liefst 7 afmeldingen (blessures/grieperig). Toch hebben de 26 liefhebbers en bezoekers weer een fijn toernooi beleefd.
In het begin eventjes wachten tot de regen verdween en daarna heerlijk tennissen in allerlei samenstellingen. In de kantine verwend worden met lekkernijen, gemaakt door Carmen en Karla. En bij een warme beker chocolademelk opgewarmd worden en dan de ban weer op. Ja, je kan het slechter treffen.

Er waren vier prijswinnaars. Het toekennen/aanwijzen daarvan is altijd een helse klus van de organisatoren (Evenementen Commissie). Maar het lukt telkens weer. Na vijven ging zoals gebruikelijk de frituurkeuken weer open. De mini-loempia’s van Saskia, al of niet met kip, vonden gretig aftrek.
Bekijk de foto's.


We mogen weer tennissen!
Maar hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden, zoals je zult begrijpen. Als bestuur van Tennisclub Elburg volgen we de KNLTB-richtlijnen die er op dit moment gelden.
De volledige richtlijnen van de KNLTB vindt u hier.
Wat zijn die voorwaarden?

 1. Jeugd tot en met 18 jaar speelt onder toezicht.
 2. Spelers moeten altijd van tevoren digitaal een baan reserveren via de KNLTB clubapp.

  Een baan reserveren doe je door de KNLTB clubapp te downloaden op telefoon of tablet.
  Voor informatie zie www.knltb.nl/clubapp

  Korte instructie:

  • via App Store (Apple) of Playstore de KNLTB clubapp downloaden
  • na het downloaden selecteer je T.C. Elburg
  • je geeft je bondsnummer in (zie je spelerspas)
  • je maakt een wachtwoord aan
  • na ingelogd te zijn kun je klikken op "spelen" om een baan te reserveren.
  Reserveren van een baan kan alleen op de dag zelf.

  LET OP: zonder reservering van een baan is het niet toegestaan op het tennispark aanwezig te zijn.

  Dit om het aantal mensen zo minimaal mogelijk te houden.
 3. Vrij spelen is toegestaan in zowel enkel- als dubbelspelvorm. De maximaal te reserveren speeltijd voor een enkel spel is gewijzigd naar 1 uur (was 30 minuten) en voor dubbelspel naar 1,5 uur (was 45 minuten). De tossavond en tossochtenden kunnen voorlopig geen doorgang vinden in de vorm die je gewend bent. Vanzelfsprekend kun je met andere toss-deelnemers afspreken (en digitaal reserveren) om te gaan tennissen.
 4. Het clubhuis en het terras blijven dicht. Alleen de toiletten zijn te gebruiken. Bij de ingang van de toiletten staat desinfecteermiddel. Degene die als laatste het park verlaat sluit de hal/toiletten en het park af en hangt de sleutel op de gebruikelijke plek.
 5. Zorg voor goede hygiëne en neem de bekende maatregelen ter harte:
  Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

Met de bovenstaande maatregelen zorgen wij met z'n allen voor een gezonde tennisomgeving. Bij vragen of opmerkingen m.b.t. deze mail kun je contact opnemen met het secretariaat of de voorzitter. We wens jullie veel tennisplezier!


Zaterdag 11 januari 2020
Met 44 aanmeldingen bleek dit toernooi een topper. Het was fris, zeg maar gerust koud. Maar met om de 35 minuten op-en-af was dat prima te doen.

De AktiviteitenCommissie had een schema gemaakt waarbij iedereen drie partijen speelde met wisselende partners en opponenten. In de kantine was een sjoelbak (gouden greep) zeer in trek. Het bleek met recht een gezelschapsspel. Er werd geganzebord en dobbel-gespeeld. En gesmikkeld van al het lekkers dat Carmen, Erika (eigenlijk ma Van Putten) en Karla hadden gemaakt.
Net voor vijven zijn enthousiasmerend bedoelde prijzen uitgereikt. Na vijven ging de keuken open voor een heerlijke frituurhap.

Al met al een heerlijke clubmiddag. Kijk maar eens bij de foto's.


Het L(Ch)AMPIONTOERNOOI op zondagmiddag 11 november bleek een succes!
En dat niet alleen vanwege het prachtige zonnige weer, zelfs terrasweer. Dertig leden meldden zich aan, 28 speelden er uiteindelijk. Allen speelden drie partijen dubbel van ruim een half uur in zeer wisselende samenstellingen. Nadat de behaalde games getotaliseerd waren, kregen vier leden seizoensgebonden prijzen uitgereikt. Van de geboden mogelijkheid na afloop van de wedstrijden de magen te vullen werd, in de met lampionnen getooide kantine, goed gebruik gemaakt.
Vosvinos sponsorde dit evenement met wat lekkers onder de kurk.

Het eerstvolgende wintertoernooi van de EvenementenCommissie is op zaterdag 11 januari. Informatie daarover volgt in de eerste helft van december.

De foto's spreken voor zich.


De jaarlijkse Rabo ClubSupport actie heeft dit jaar €324,87 opgeleverd.

Hartelijk dank aan iedereen die op ons heeft gestemd en natuurlijk ook dank aan de Rabobank.


We hebben een mooie plaquette in ontvangst mogen nemen van de KNLTB ter ere van ons 50-jarig bestaan.
De plaquette zal een mooi plekje krijgen op ons tennispark.


Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van onze tennisclub heeft Wil Schouwstra een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft Wil, namens de koning, de koninklijke onderscheiding als Lid in de orde van Oranje-Nassau opgespeld. Wil is al jarenlang actief betrokken bij onze club en we zijn uiteraard ontzettend trots op deze onderscheiding voor "onze" Wil. Bekijk ook het artikel in de Bottercourant.


Op maandag 6 mei j.l. werd op het tennispark het jaarlijkse open TCE-50PlusToenooi voor de vijfde keer georganiseerd.
Aan dit toernooi van de dit jaar 50-jarige Tennis Club Elburg namen 56 mensen, dames en heren, deel uit een wijde regio. Allen speelden gedurende vier maal veertig minuten uitsluitend dubbelspelen op de 7 banen die daarmee de gehele dag zonder pauze bezet waren. Een gedegen voorbereiding en een strikt aangehouden tijdschema zorgde voor een vlekkeloos verloop.
Een vast item dat hoort bij een dergelijk senioren evenement is een uitgebreide lunch. Hoewel de voorspellingen niet zo best waren bleek het weer toch geen spelbreker.

Alle dik tevreden deelnemers zien al weer uit naar het toernooi van 2020.

Een paar mooie foto's vindt u hier.


De koningsdagactie van de jeugdcommissie met het pop-up tennisveld en het weggeven van oude tennisballen aan honden heeft een mooi artikel in de Stentor opgeleverd.

Klik hier om het artikel te lezen


Op zondagmiddag 7 april '19 speelden 28 leden in willekeurige samenstelling drie dubbels. Partijtjes van 30 minuten.
Tussendoor werd op terras genoten van een hapje en drankje maar voor van het prachtige weer. Zonnig bij een temperatuur van tegen de 20 graden. Het bepalen van prijswinnaars bleek een hele klus.


Uiteindelijk gingen 4 leden met een zakje paaseitjes blij naar huis.

Het eerstvolgende evenement van de AktiviteitenCommissie is het Dauwtraptoernooi op 30 mei '19. Voor de vroege vogels. Om 07:00 een gezamenlijk ontbijt en daarna lekker tennissen tot ca. 11:00 uur. De aankondiging volgt t.z.t. per mail en poster (tennispark)


Op zaterdag 9 februari is het inmiddels jaarlijkse snerttoernooi gehouden. Het was weer een gezellige middag met lekker tennissen en uiteraard als afsluiting heerlijke snert.
Een impressie van de dag is te zien bij de foto's.


Inloggen

Login aanvragen? Mail naar redactie@tcelburg.nl

Geplande activiteiten

za nov 07
Afsluitdag jeugd