Zondagmiddag 8 maart
Het aantal deelnemers was wat minder, maar liefst 7 afmeldingen (blessures/grieperig). Toch hebben de 26 liefhebbers en bezoekers weer een fijn toernooi beleefd.
In het begin eventjes wachten tot de regen verdween en daarna heerlijk tennissen in allerlei samenstellingen. In de kantine verwend worden met lekkernijen, gemaakt door Carmen en Karla. En bij een warme beker chocolademelk opgewarmd worden en dan de ban weer op. Ja, je kan het slechter treffen.

Er waren vier prijswinnaars. Het toekennen/aanwijzen daarvan is altijd een helse klus van de organisatoren (Evenementen Commissie). Maar het lukt telkens weer. Na vijven ging zoals gebruikelijk de frituurkeuken weer open. De mini-loempia’s van Saskia, al of niet met kip, vonden gretig aftrek.
Bekijk de foto's.


Naar aanleiding van het kabinetsbesluit op 31 maart in de strijd tegen het coronavirus en de daaropvolgende oproep van de KNLTB is het tennispark t/m 28 april 2020 gesloten.


Zaterdag 11 januari 2020
Met 44 aanmeldingen bleek dit toernooi een topper. Het was fris, zeg maar gerust koud. Maar met om de 35 minuten op-en-af was dat prima te doen.

De AktiviteitenCommissie had een schema gemaakt waarbij iedereen drie partijen speelde met wisselende partners en opponenten. In de kantine was een sjoelbak (gouden greep) zeer in trek. Het bleek met recht een gezelschapsspel. Er werd geganzebord en dobbel-gespeeld. En gesmikkeld van al het lekkers dat Carmen, Erika (eigenlijk ma Van Putten) en Karla hadden gemaakt.
Net voor vijven zijn enthousiasmerend bedoelde prijzen uitgereikt. Na vijven ging de keuken open voor een heerlijke frituurhap.

Al met al een heerlijke clubmiddag. Kijk maar eens bij de foto's.


Het L(Ch)AMPIONTOERNOOI op zondagmiddag 11 november bleek een succes!
En dat niet alleen vanwege het prachtige zonnige weer, zelfs terrasweer. Dertig leden meldden zich aan, 28 speelden er uiteindelijk. Allen speelden drie partijen dubbel van ruim een half uur in zeer wisselende samenstellingen. Nadat de behaalde games getotaliseerd waren, kregen vier leden seizoensgebonden prijzen uitgereikt. Van de geboden mogelijkheid na afloop van de wedstrijden de magen te vullen werd, in de met lampionnen getooide kantine, goed gebruik gemaakt.
Vosvinos sponsorde dit evenement met wat lekkers onder de kurk.

Het eerstvolgende wintertoernooi van de EvenementenCommissie is op zaterdag 11 januari. Informatie daarover volgt in de eerste helft van december.

De foto's spreken voor zich.


De jaarlijkse Rabo ClubSupport actie heeft dit jaar €324,87 opgeleverd.

Hartelijk dank aan iedereen die op ons heeft gestemd en natuurlijk ook dank aan de Rabobank.


We hebben een mooie plaquette in ontvangst mogen nemen van de KNLTB ter ere van ons 50-jarig bestaan.
De plaquette zal een mooi plekje krijgen op ons tennispark.


Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van onze tennisclub heeft Wil Schouwstra een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft Wil, namens de koning, de koninklijke onderscheiding als Lid in de orde van Oranje-Nassau opgespeld. Wil is al jarenlang actief betrokken bij onze club en we zijn uiteraard ontzettend trots op deze onderscheiding voor "onze" Wil. Bekijk ook het artikel in de Bottercourant.


Op maandag 6 mei j.l. werd op het tennispark het jaarlijkse open TCE-50PlusToenooi voor de vijfde keer georganiseerd.
Aan dit toernooi van de dit jaar 50-jarige Tennis Club Elburg namen 56 mensen, dames en heren, deel uit een wijde regio. Allen speelden gedurende vier maal veertig minuten uitsluitend dubbelspelen op de 7 banen die daarmee de gehele dag zonder pauze bezet waren. Een gedegen voorbereiding en een strikt aangehouden tijdschema zorgde voor een vlekkeloos verloop.
Een vast item dat hoort bij een dergelijk senioren evenement is een uitgebreide lunch. Hoewel de voorspellingen niet zo best waren bleek het weer toch geen spelbreker.

Alle dik tevreden deelnemers zien al weer uit naar het toernooi van 2020.

Een paar mooie foto's vindt u hier.


De koningsdagactie van de jeugdcommissie met het pop-up tennisveld en het weggeven van oude tennisballen aan honden heeft een mooi artikel in de Stentor opgeleverd.

Klik hier om het artikel te lezen


Op zondagmiddag 7 april '19 speelden 28 leden in willekeurige samenstelling drie dubbels. Partijtjes van 30 minuten.
Tussendoor werd op terras genoten van een hapje en drankje maar voor van het prachtige weer. Zonnig bij een temperatuur van tegen de 20 graden. Het bepalen van prijswinnaars bleek een hele klus.


Uiteindelijk gingen 4 leden met een zakje paaseitjes blij naar huis.

Het eerstvolgende evenement van de AktiviteitenCommissie is het Dauwtraptoernooi op 30 mei '19. Voor de vroege vogels. Om 07:00 een gezamenlijk ontbijt en daarna lekker tennissen tot ca. 11:00 uur. De aankondiging volgt t.z.t. per mail en poster (tennispark)


Op zaterdag 9 februari is het inmiddels jaarlijkse snerttoernooi gehouden. Het was weer een gezellige middag met lekker tennissen en uiteraard als afsluiting heerlijke snert.
Een impressie van de dag is te zien bij de foto's.


18 seniorendeelnemers beleefden 19 augustus bij prachtig tennisweer (24 graden, een beetje zon en weinig wind) een heel fijne tennisdag.
Deelnemers speelden 4 partijen van 45 minuten in dubbels en mixen. In de pauzes van ca. een half uur werd genoten van heerlijke Happies, en bijv. Shangria door de dames Carmen Land en Karla Teunis gefabriceerd waren.
Alle deelnemers vinden dat dit toernooi de komende jaren ook georganiseerd moet worden.
De foto’s geven een indruk van ‘t TCE HappieSnappieZomerToernooi 2018


Inloggen

Login aanvragen? Mail naar redactie@tcelburg.nl