Praktische info

 

Waar?

Het tennispark van T.C. Elburg is gelegen aan de Gregorystraat 1 in Elburg.

 

Wat?

Op het tennispark zijn 5 smashcourtbanen, 2 kunstgrasbanen en 2 minibanen. Ook is er een oefenmuurtje en een speeltuin.

 

Wanneer?

365 dagen per jaar! Alle banen zijn voorzien van verlichting. Je kunt dus ‘s avonds tot 22.30 uur tennissen. Op zondag mag er tot 20.00 uur gespeeld worden. Soms kan er vanwege de weersomstandigheden niet getennist worden. Na een harde regenbui ontstaan er soms plassen op de baan. Dan kun je helaas niet tennissen. Soms hangen de netten laag. Ook dan mag je helaas niet tennissen. Dit is bijvoorbeeld bij onderhoud of vorst/opdooi.

Wil je graag tennissen, maar sta je voor een gesloten hek? Dan kun je de sleutel van het tennispark en de kleedkamers vinden bij Gregorystraat 12. Hier hangt de sleutel aan de muur, rechts van de garagedeur. Degene die het laatst het tennispark verlaat, moet altijd de toegangsdeur naar de kleedkamers én het hek afsluiten. Vervolgens retourneer je de sleutel weer naar het bovenstaande adres.

 

Kosten?

De meest recente informatie over het lidmaatschap vind je hier

Wist je dat je ook een vriendje/vriendinnetje/broertje/zusje mee mag nemen om een keer te tennissen? Een senior mag voor € 2,50 per ochtend/middag/avond een keer mee tennissen, een junior voor € 1,50. Gezellig toch! Betalen kan aan de bar.

 

Verder?

Komt je hond mee? Hou hem dan aan de lijn, anders gaat hij misschien wel achter alle tennisballen aan... ? De hond mag op het terras bij baan 1, 2 en 3 en aan de zijkant van baan 4 en 5 komen. Dus niet bij de grasbanen, de minibanen en de speeltuin. En kom je met de fiets? Zet hem in de fietsstalling goed op slot!

 

Het tennissen kan beginnen!

Maar eerst… een goede uitrusting is het halve werk! Voor tennis zijn goede schoenen belangrijk. Niet alleen voor jouw speelplezier, maar ook voor het behoud van de banen. Bij T.C. Elburg hebben we smashcourt- en kunstgrasbanen. Tennisles wordt meestal op de smashcourtbanen gegeven. De zolen van jouw schoenen moeten hiervoor geschikt zijn. Ook heb je natuurlijk een tennisracket nodig. Laat je in de winkel goed informeren over welk racket het meest voor jou geschikt is, of leen er één van de tennisleraar. Als je langer dan een jaar tennisles neemt, dan mag je het racket houden!

Op de banen kan het hele jaar door getennist worden. Of het nu dertig graden is, of nul. Zorg dat je kledingkeuze goed bij de temperatuur past. Ons advies bij koud weer? Trek meerdere laagjes over elkaar aan. Zo kun je je nog makkelijk bewegen. Op een warme zomerdag raden we je aan om een petje te dragen. Neem ook voldoende drinken mee.

 

Speeltuin

Komt je broertje of zusje mee naar het tennispark? Dan kan hij of zij spelen in de speeltuin. Wil je wel na afloop het net weer over de zandbak spannen?

Ouders, houd uw kinderen goed in de gaten tijdens het spelen in de speeltuin! Onze leraren en vrijwilligers kunnen dit niet voor u doen.

 

Lessen

Tennisschool NDO verzorgt de tennislessen. Het hele jaar door kan je les volgen. Instromen kan op elk moment. In de basisschoolvakanties zijn er geen lessen.

Als je in een groep les volgt, dan doe je ook elk jaar - in het enkelspel - mee aan de clubkampioenschappen.

Kun je een keer niet naar de les komen? Meld je dan af bij de leraar! En andersom geldt: kan er door bijvoorbeeld slecht weer niet getennist worden? Dan hoor je dit van de leraar.

 

Toezicht

Bij alle banen is een terras. Als ouder kunt u dus goed bij uw kind kijken. Het is leuk om uw kind met plezier te zien tennissen.

Gaat u tijdens een tennisactiviteit of tennisles als ouder zelf weg, dan is dit op uw eigen verantwoording! Natuurlijk houden wij de kinderen wel een beetje in de gaten, maar wij komen ogen en oren tekort om op iedereen te letten. De eindverantwoording ligt dan ook bij u.

 

Competities, toernooien en evenementen

Vanaf het moment dat je een balletje over het net kunt spelen, mag je al meedoen aan competities! Bij T.C. Elburg gaan we ervan uit dat je overal aan meedoet: competities, toernooitjes en evenementen. De jeugdcommissie deelt je elke keer in en stuurt je alle info toe. Wil je ergens niet aan meedoen? Of kun je niet? Meld je dan af via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de jonge jeugd (tot 12 jaar) is er de tenniskids-competitie op zondag, voor de oudere jeugd (vanaf 12 jaar) is er de juniorencompetitie op zaterdag of zondag. Beide competitiesoorten zijn twee keer in het jaar: in het voorjaar (7 keer) en in het najaar (7 keer). Elk halfjaar delen de trainer en de jeugdcommissie de teams in. Deze indeling ontvang je vaak al maanden voordat de competitie daadwerkelijk begint, want bij de KNLTB moeten de teams al vroeg bekend zijn. Voor meer informatie over competitie kijk je op: www.tenniskids.nl.

Naast de landelijke competitie, kan je bij T.C. Elburg ook meedoen aan het jaarlijkse regiotoernooi: een eendaags toernooitje voor de tennissende jeugd uit om de omgeving. Ook organiseren we elk jaar de clubkampioenschappen en een gezellige afsluitdag. Op de activiteitenkalender vind je alle data!

 

Hulp van ouders

Zonder de hulp van ouders kunnen we niet! U bent vast en zeker tijdens evenementen al aanwezig om uw kind(eren) aan te moedigen. Dan is het een kleine moeite om de vrijwilligers af en toe een handje te helpen. Het is heel fijn als alle ouders op deze manier een steentje bijdragen.

 

Berichtgeving

Over alle evenementen op en rond het tennispark houden we je op de hoogte via e-mail, het jaarlijkse informatieblad en deze website.

Ook houden we jou en je ouders op de hoogte via Facebook en Instagram! Hierop vind je nieuws, leuke foto’s en informatie. Volg ons en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Aanmoedigen mag!

Maar geef wel het goede voorbeeld. ? Een wedstrijdsport is leuk omdat het spanning en emotie met zich meebrengt. Soms is toekijken nog spannender dan zélf op de baan staan! Maar dit moet niet tot uiting komen in ongewenst gedrag, iets wat helaas nog te vaak voorkomt. Applaus voor een mooie punt is een goede gewoonte, maar spreek ook gerust waardering uit voor bijvoorbeeld doorzettingsvermogen. Bij tennis is het gebruikelijk dat er waardering getoond wordt voor de inzet van beide spelers.

Tennis wint als jij je niet verliest.

Als ouder is het goed om af en toe een stapje terug te doen. Probeer de kinderen zoveel mogelijk zelf op te laten lossen.

 

Tips voor ouders

 • Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Zo leren ze het spel razendsnel spelen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Laat je kind spelen op eigen niveau, in de voor hem of haar geschikte kleur: blauw, rood, oranje of groen. Zo heeft je kind het meeste plezier in tennis en kan hij of zij de tennisvaardigheden optimaal ontwikkelen. De trainer geeft advies in welke kleur jouw kind het beste kan spelen.

 

 

 • Zorg ervoor dat je kind het juiste formaat racket en de juiste ballen gebruikt.
 • Probeer als ouder bekend te zijn met de tennistelling en de regels. Zo kan je jouw kind helpen bij de wedstrijdjes. Als ouder speel je een belangrijke rol in het plezier dat jouw kind aan tennis beleeft.
 • Af en toe met je kind tennissen is niet alleen leuk, maar is ook goed voor de ontwikkeling van de tennisvaardigheden. Dit hoeft natuurlijk niet altijd op de baan. Het kan ook op de stoep, de oprit, of op een pleintje in de buurt. Er zijn mini-netjes te koop die je makkelijk op een pleintje kan opzetten. Ook andere balspelletjes en sportactiviteiten zijn goed voor de lichamelijke ontwikkeling.
 • Stimuleer deelname aan clubactiviteiten. Tijdens deze activiteiten heerst er op de club een leuke, ontspannen sfeer. Jouw kind kan er vriendjes of vriendin-netjes maken. Het sociale aspect is erg belangrijk in de jonge leeftijdsfase.

 

Wist je dat…

 • als je vrij wilt spelen, je gebruik moet maken van de KNLTB Clubapp of het digitale afhangbord, dat binnen bij de kleedkamers hangt?
 • jeugdleden geen bardienst hoeven te doen?
 • je na het tennissen de baan moet slepen met de aanwezige sleepnetten? Hoeft alleen niet als de baan nat is…
 • je tennispasje van de KNLTB aan het begin van het jaar voor je klaar ligt in het kaartenbakje op de bar?
 • er voor de jeugd een eigen jeugdhoek in de kantine is?
 • je als jeugdlid altijd gratis ranja kan krijgen aan de bar?
 • andere clubs ook open toernooitjes organiseren? Het is superleuk om ook bij andere clubs een balletje te slaan!

 

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie organiseert het hele jaar door activiteiten. Heb je leuke tips of ideeën? Dan horen wij die graag! En heb je een vraag over een activiteit, les of de club? Je mag ons altijd mailen en appen!

De leden en het mailadres van de jeugdcommissie vind je hier.


Inloggen

Login aanvragen? Mail naar redactie@tcelburg.nl

Geplande activiteiten

Geen evenementen