Op deze pagina leggen we uit hoe Tennis Club Elburg (TC Elburg) omgaat met persoonsgegevens.

Verwantwoordelijke
De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het vrijwillig lid van TC Elburg die de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om de ledenadministratie van Tennis Club Elburg te verzorgen.

Privacy
Bij het aangaan van het lidmaatschap bij TC Elburg, verzamelt de ledenadministratie van TC Elburg informatie over jou met als doel:

  • dat je lid kan zijn van TC Elburg en sportbond KNLTB
  • dat je informatie omtrent de vereniging, waar je lid van wilt zijn, gaat ontvangen.

TC Elburg respecteert je privacy en zorgt ervoor dat de persoonlijke informatie die je met ons deelt vertrouwelijk en zorgvuldig wordt behandeld.

We verzamelen en verwerken jouw persoonsgegevens:

  • wanneer je je aanmeldt als lid van TC Elburg. We gebruiken daarvoor de volgende gegevens:Geslacht en leeftijdWe willen graag weten wie onze leden zijn, geslacht en leeftijd is daar een onderdeel van. Toernooien / wedstrijden worden per doelgroep (rekening houdend met geslacht en/of leeftijd) samengesteld. De leeftijd is tevens van belang om te bepalen in welke categorie (junior/senior) je valt qua kosten voor het lidmaatschap.
    Naam en adres Om ervoor te zorgen dat je correct aangemeld wordt bij de sportbond KNLTB en dat je het jaarlijks ledenblad van TC Elburg ontvangt, hebben we jouw naam en adres nodig.
    E-mailadres en telefoonnummer Jouw e-mailadres gebruiken we om jou te informeren over zaken die betrekking hebben op de vereniging waar jij onderdeel van uit maakt. Jouw telefoonnummer is handig als we graag snel contact met je op willen nemen voor vereniging-gerelateerde zaken.
    Betaalgegevens Rekeninggegevens hebben we niet nodig. Betaling vindt plaats via bankoverschrijving die je zelf moet verwerken.

     

  • wanneer je contact hebt met TC Elburg. Je kunt met ons bellen en mailen. Schriftelijke en e-mailcorrespondentie met het bestuur worden tijdens eerstvolgende bestuursvergadering behandeld. De correspondentie wordt daarna niet opgeslagen.
  • wanneer je onze website gebruikt. We verzamelen geen bezoekersgedrag.
  • wanneer je een account aanmaakt. Om informatie via de website www.tcelburg.nl te kunnen raadplegen die alleen leden aangaat, dien je een account (inlognaam en wachtwoord) aan te vragen bij onze websitebeheerder (een lid van TC Elburg). Zo wordt er geen specifieke ledeninformatie openbaar gemaakt indien je niet tot de vereniging behoort. Je account wordt verwijderd bij beëindiging van het lidmaatschap.
  • wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Om de nieuwsbrief te ontvangen hebben we jouw e-mailadres nodig. Je e-mailadres maak je bij je aanmelding als lid van TC Elburg bekend. De nieuwsbrief wordt aan alle leden verzonden. Uitschrijven kan altijd via de link onderaan de nieuwsbrief zelf, je e-mailadres wordt dan verwijderd.
  • in de ledenlijst. Eenmaal per jaar wordt een ledenlijst samengesteld voor publicatie in het jaarboekje en op de website. Het jaarboekje wordt alleen gedistribueerd onder de leden, op de website is de ledenlijst alleen toegankelijk voor geregistreerde leden met een login account.

Gegevensverstrekking aan derden

Jouw gegevens worden zonder jouw toestemming niet aan andere partijen gegeven. Wel worden jouw gegevens doorgegeven aan sportbond KNLTB. Dit omdat je verplicht ingeschreven moet staan als tennisbondslid.

Beveiliging & bewaring gegevens

Alle persoonsgegevens zijn beveiligd opgeslagen. De databases zijn alleen toegankelijk voor TC Elburg leden waarvoor het relevant is (secretariaat, penningmeester, ledenadministratie en indeling kantinedienst). In onderstaand overzicht zie je waar en hoelang jouw gegevens bewaard worden:

Klantenbeheer Gegevens staan in een database op een geïsoleerde server We bewaren persoonsgegevens zolang jij lid bij ons bent. Daarna blijven de gegevens maximaal 1 jaar bewaard.
Betalingsverkeer Gegevens staan in een database op een geïsoleerde server We bewaren alleen je naam in het boekhoudpakket t.b.v. het verwerken van de nota’s. Na afsluiting van het jaar worden deze gegevens verwijderd.
Nieuwsbriefprogramma Gegevens staan in een database op een geïsoleerde server We bewaren persoonsgegevens zolang je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat onderaan de mail de mogelijkheid tot uitschrijven.

Persoonsgegeven inkijken, wijzigen of verwijderen

Wil je jouw persoonsgegevens inkijken? Of wil je gegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Je kunt dit aanvragen via de ledenadministratie van TC Elburg. Deze is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je een klacht? Dan kun je een tip indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) via Autoriteitpersoonsgegevens.nl

Wijzigingen

TC Elburg behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy statement. Check daarom regelmatig het privacy statement voor het privacy beleid van TC Elburg. Substantiële wijzigingen van dit privacy statement zullen op de website worden bekendgemaakt.

24 mei 2018

Inloggen

Login aanvragen? Mail naar redactie@tcelburg.nl

Geplande activiteiten

wo okt 24 @09:00
Trainingsdag voor de jeugd
za nov 10
Feestavond